Derfor bør du sjekke taket ditt nå

Drypp, drypp, drypp… Turen opp i loftsetasjen for å stue vekk julepynten for i år ble en langt fuktigere affære enn planlagt. Fra vannpytten på gulvet ser du opp mot himlingen. Til din skrekk oppdager du ikke bare den åpenbare lekkasjen, men også større områder med misfarginger i treverket. Joda, da du hentet pynten før jul føltes det jo litt fuktig og kanskje det også var en svak eim av mugg som stakk litt i nesen, men er ikke det normalt på et loft?

Problemstillingen er dessverre altfor godt kjent for oss i Byggmester B.O.B. De fleste tenker ofte ikke på taket sitt før det begynner å lekke eller før de oppdager at noe annet er galt. Forståelig nok. Ofte ser jo taket helt fint ut på utsiden. Men selv om taket kan se fint og helt ut på utsiden, kan det skjule våte og farlige hemmeligheter på innsiden.

Mange eksempler

Historiene er mange. Stavanger-regionen er en region med mye vær og gjennom snart 40 års erfaring har vi sett mange skrekk­eksempler på fukt som har trengt seg inn under takstein eller i hull ved pipen og som har fått ligge og godgjøre seg i et tett og varmt miljø. Skader som skifer som har falt ned, knuste takstein, platetak som ruster eller treverk som flasser, er andre synlige symptomer på at taket ditt kan ha større skader som må fikses. Men selv på et nytt og tilsynelatende helt tak, kan det oppstå problemer. Enhver skjøt, uansett takmateriale, er en potensiell lekkasjetrussel.

Ofte opplever vi at et tak har lekket i lang tid og forårsaket store vannskader før eieren oppdager det. Da kan det fort bli unødvendig dyrt, selv med forsikring. Forsikringsselskaper forutsetter ofte at et tak skal være tett og at det vedlikeholdes jevnlig. Dermed dekker forsikring ofte ikke skader på selve taket, kun følgeskader nedover i huset, som for eksempel innvendige vannskader eller råte på fasade. Forsikringen dekker også sjeldent følgeskader dersom taket er eldre enn 40 år. Derfor er det viktig å ta tak i taket ditt, så fort som mulig.

Dersom du ikke allerede har gjort det, vil vi derfor på det sterkeste anbefale at du føyer til et ekstra punkt på listen over nyttårsforsett: Sjekk taket ditt i 2019!

Bestill en uforpliktende taksjekk

Akkurat nå tilbyr Byggmester B.O.B. gratis og uforpliktende taksjekk, hvor du får en ærlig og tydelig tilbakemelding om takets tilstand. Dersom vi mener at taket ditt holder i mange år til, så sier vi det som det er. Og dersom vi oppdager skader eller svakheter ved taket som bør utbedres, er våre dyktige fagfolk klare til å hjelpe – til avtalt tid og avtalt pris.