TEKKETYPER

Det finnes utrolig mange forskjellige tekketyper man kan ha på taket, i et utall farger og profiler, for å ikke snakke om overflater. Her har vi tatt med litt info om det vi legger mest av

GRATIS BEFARING, BESTILLING OG INFORMASJON

TA KONTAKT!

Forskjellig takmateriale

Tegltakstein, betong, skifer eller plater? Les mer nedenfor og velg det du har mest lyst på!

                                

 

                                     Tegltakstein

Tegl er et naturmateriale som er blitt brukt i flere tusen år. På de fleste tak som er eldre enn 50 år er det ofte tegl som ligger på. Kommer i ufalset (tradisjonell vingetegl, ofte sett på gamle sjøhus etc) og falset utførelse, som er en mer teknisk og tettere takstein. Dette er den typen takstein man kan få i flest varianter, både når det gjelder profil, farge og overflatebehandling.

Tegl natur (rødoransje/terracotta) er den vanligste fargen. Ellers kommer den i engobert og glassert overflate. Sort er vanligst i glassert, men det kan også fremskaffes grønn, blå, hvit, gul, rød etc. 

Vi legger ca 60 tegltak i året. , og gir gladelig FAST PRIS på legging av deres tak med tegltakstein!

                         Betongtakstein

Her skiller vi stort sett mellom ubehandlet og behandlet(overflate), samt enkeltkrum, dobbeltkrum og flat (profil). Finnes i mange farger, og forskjellige overflater. I Norge har vi flere fabrikker som produserer betongtakstein, med lang fartstid.

Vi legger ca 100 tak i året innenfor denne kategorien, og gir gladelig FAST PRIS på legging av deres tak med betongtakstein!

                                       

 

                                    Skifer

Skifer er et tradisjonsrikt og solid tekkemateriale, brukt i Norge i hundrevis av år

Legging av skifer er krevende arbeid, og stiller store krav til utførende håndtverker. Det tar lang tid og involverer mye detaljarbeid for å få et godt resultat.

Man kan fint remontere skifer som har ligget på taket tidligere, ved å rive ned til sutak, skifte evnt råte, og bygge opp igjen avhengig av ønsket teknisk løsning. Da sorterer man skiferen når man demonterer den, og det er vanlig å måtte supplere mellom 10-30% på en vanlig enebolig.

Byggmester BOB har størst erfaring i distriktet med legging av skifertak. I snitt legger vi 15-20 skifertak i året, og vi gir gladelig FAST PRIS på deres skifertak!

                                         

 

                                         Platetak

Her finnes det også mange forskjellige løsninger, det eneste som setter grenser for hva man kan ha på er pris og preferanse.

Takplater kommer i taksteinsprofil, med mange overflatebehandlinger å velge i (Ru/grov, glatt, høyglans, matt etc) Fåes i rødt, sort, grønt, brunt etc

Man kan også få takplater i tradisjonell Båndtekkingsprofil.

Båndtekking er et håndtverk ofte utført av blikkenslagere. Det gir et flott, stramt og tidløst uttrykk på taket, og har lang holdbarhet hvis det blir lagt skikkelig.

Alternativt kan båndtekking leveres i lakkerte plater i stål. Her er det utrolig mange farger å velge mellom, og kombinerer man med takrenner og beslag i samme utførelse/farge, får man et harmonisk resultat.

Vi legger ca 30 platetak i året og gir gladelig FAST PRIS på legging av deres nye platetak