TEKKETYPER

TEKKETYPER

Forskjellig takmateriale

Det finnes utrolig mange forskjellige tekketyper, i flere farger og profiler, for å ikke snakke om overflater. Her har vi tatt med litt info om det vi legger mest av. Tegltakstein, betong, skifer eller plater? Les mer nedenfor og velg det du har mest lyst på!

Tegltakstein

Tegl er et naturmateriale som er blitt brukt i flere tusen år. På de fleste tak som er eldre enn 50 år er det ofte tegl som ligger på. Kommer i ufalset (tradisjonell vingetegl, ofte sett på gamle sjøhus etc) og falset utførelse, som er en mer teknisk og tettere takstein. Dette er den typen takstein man kan få i flest varianter, både når det gjelder profil, farge og overflatebehandling.

Tegl natur (rødoransje/terracotta) er den vanligste fargen. Ellers kommer den i engobert og glassert overflate. Sort er vanligst i glassert, men det kan også fremskaffes grønn, blå, hvit, gul, rød etc. Vi legger ca 60 tegltak i året. , og gir gladelig FAST PRIS på legging av deres tak med tegltakstein!

Betongtakstein

Her skiller vi stort sett mellom ubehandlet og behandlet(overflate), samt enkeltkrum, dobbeltkrum og flat (profil). Finnes i mange farger, og forskjellige overflater. I Norge har vi flere fabrikker som produserer betongtakstein, med lang fartstid.

Vi legger ca 100 tak i året innenfor denne kategorien, og gir gladelig FAST PRIS på legging av deres tak med betongtakstein!

Skifer

Skifer er et tradisjonsrikt og solid tekkemateriale, brukt i Norge i hundrevis av år. Legging av skifer er krevende arbeid, og stiller store krav til utførende håndtverker. Det tar lang tid og involverer mye detaljarbeid for å få et godt resultat.

Man kan fint remontere skifer som har ligget på taket tidligere, ved å rive ned til sutak, skifte eventuell råte, og bygge opp igjen avhengig av ønsket teknisk løsning. Da sorterer man skiferen når man demonterer den, og det er vanlig å måtte supplere mellom 10-30% på en vanlig enebolig.

Byggmester BOB har størst erfaring i distriktet med legging av skifertak. I snitt legger vi 15-20 skifertak i året, og vi gir gladelig FAST PRIS på deres skifertak!

Platetak

Her finnes det også mange forskjellige løsninger, det eneste som setter grenser er pris og preferanse. Takplater kommer i taksteinsprofil, med mange overflatebehandlinger å velge i (Ru/grov, glatt, høyglans, matt etc) Fåes i rødt, sort, grønt, brunt etc.

Vi legger ca 30 platetak i året og gir gladelig FAST PRIS på legging av deres nye platetak.

GRATIS BEFARING, BESTILLING OG INFORMASJON

TA KONTAKT!